Rady do kuchyně
Petrželka: dnes není problém i v zimě koupit čerstvou petrželovou nať. Můžeme ji tak nasušit, nebo zmrazit. Já však nejraději dělám to, že ji vložím do sklenice s vodou a dám do lednice. Vydrží v čerstvém stavu i 14 dní.
Smetana do kávy: smetana do kávy to je můj pomocník číslo jedna při vaření omáček. Vždy jsem měla problém co s načatou smetanou, které do omáčky použiji jen trochu. Tento problém už neřeším a používám malé smetany v kalíškách.
Ořechy: některé činnosti se s malými dětmi vykonávají obtížně. Syn je ve věku kdy chce být za každou cenu stále u mě a sledovat co dělám. A vyklepávejte ořechy když stojí dítě 10 centimetrů od vás. Tak jsem tak přemýšlela jak bych mohla ořechy vyklepávat bez strachu že mu skořápka vletí do oka. Louskáček jsem zavrhla, s ním se člověk víc nadře než udělá a pak mě to napadlo. Naházela jsem ořechy do látkové tašky, zavázala a paličkou jsou tloukla do obsahu tašky. Už si nedokážu představit že bych roztloukala ořechy jinak, bylo to za chvilku, bez strachu o bezpečnost syna a navíc žádný bordel kolem.
Pečící papír: skvělý vynález jak bez špinavého plechu či pekáče napéci. Aby se nekroutil je dobré ho zmuchlat a opět rozložit na plech, nebude se pak rolovat.
Komentáře
Přehled komentářů
Zajímavé tipy a co interiér osvěžit i třeba dekorací www.domedecoshop.com Nádherné úlovky mají :)
dekorace
(karel, 1. 8. 2013 11:46)